Dobrodošli na sajt Bowen tehnike! Toggle    Obzirom da se ništa ne dešava slučajno, ovde ste sigurno s dobrim razlogom. Hajde da vidimo da li mi imamo ono što je Vama potrebno.

    Ukoliko osećate da Vam telo nije u balansu, ukoliko osećate različite tegobe i ukoliko ne uspevate da dobijete pravu dijagnozu, ukoliko ste se umorili od silnih tretmana koji nisu dali očekivane rezultate, onda se nalazite na pravom mestu!

Bowen tahnika je holistički terapijski pristup koji se oslanja na sposbnost našeg tela da se samo leči. Mi smo jedinstveni, i ne ličimo na ono što ste viđali do sada. Postoji jedan doktor koji tačno zna šta nije uredu sa nama i gde je uzrok naših problema – to je naš UNUTRAŠNJI DOKTOR! Primenom veoma nežnih, specifičnih Bowen pokreta, na vrlo određenim tačkama tela, mi budimo tog Unutrašnjeg Doktora, koji preuzima stvar u svoje ruke i započinje proces lečenja, odnosno samolečenja!  

    Da li ste pod utiskom da neki spoljašnji faktori loše utiču na Vaše zdravlje? Da li ste primetili da se u poslednje vreme ne hranimo pravilno, da nam je okolina iz dana u dan sve više zagađena, da nas razne vrste informacionih sistema preopterećuju i da su stres faktori sve agresiviniji? Da li osećate da Vam je telo previše izloženo, bez zaštite od svih tih napada?

   Mi imamo pravu metodu koja će Vas vratiti u stanje ravnoteže i harmonije! Vašem telu je neophodno da se vrati pravilnom funkcionisanju, da obnovi procese samozaštite i da izabere svoje najoptimalnije stanje zdravlja.

    Da li ste probali lekove koji imaju mnoga neželjena dejstva? Da li se osećate zarobljeni u krugu stalnog menjanja recepata i dodavanja novih lekova na spisak da bi tretirali Vaše simptome? Da li Vam se predloženi načini rešavanja zdravstvenih tegoba čine preterano agresivni i invazivni za Vaše telo?

    Genije Toma Bowena, osnivača Bowen tehnike, je bio u tome što je otkrio da je naše telo sposobno da utiče na razne tegobe koje se pojave, onog trenutka kada se nalazi u stanju duboke, potpune relaksacije; mi samo šaljemo prave poruke našem organizmu da preorijentiše “sistem”, da se vrati u početni matriks. Mnogi ljudi veruju da nas je naš Tvorac stvorio sa svime što nam je potrebno da bi smo preživeli i bili sposobni za ostvarenje ličnog blagostanja. Mi ne rešavamo probleme narušavajući integritet tela veštački stvorenim supstancama ili metodama koje bi mogle uzrokovati još više tegoba; mi samo podstičemo telo da preduzme neophodne korake ka izlečenju, u pravom trenutku za telo, u njegovom sopstvenom ritmu i granicama.

    Da li ste zaposleni u institucijama zdravstvenog sistema? Da li ste odabrali tu profesiju iz iskrene želje i našli se u ulozi servisera odnosno službenika? Da li smatrate da ne pomažete Vašim sugrađanima onoliko koliko ste se nadali? Ili možda imate unutrašnju želju da pomažete drugima u oslobađanju od tegoba, ali Vas je život odveo na potpuno drugačiji poslovni pravac? Da li osećate da je došao trenutak za promenu, za novu profesiju, za drugačiji pristup?

   Bowen tretman se sastoji od nežnih pokreta prstiju ili palčeva, na tačno određenim tačkama na telu. Postoje i veoma važne pauze od po nekoliko minuta između niza pokreta, koje su neophodne da bi se telu omogućilo da obradi poruke koje smo mu posalli preko sistema neurotransmitera. Ovo je jedina vrsta terapije u kojoj terapeut može da tretira više pacijenata odjednom, uz mali fizički napor, uz mali utrošak energije s jedne strane i vrlo brzom reakcijom tela na drugoj. Svako ko poseduje “srce na pravom mestu” može da nauči ovu fantastičnu tehniku, bez obzira na prethodno obrazovanje.

    Pružite priliku sebi i pogledajte sve informacije koje smo postavili na ovoj stranici kako bi procenili da li se prepoznajete u teorijama koje su objašnjene ovde i dozvolite Vašem srcu da odluči da li je Bowen tehnika ono za čim tragate! Ovde smo da odgovorimo na sve vaša pitanja, da vas podržimo i da vam pružimo putokaze ka poboljšanju vašeg zdravlja i postojanja.

Bowen će poboljšati Vaš život! Samo mu pružite šansu! Pratite glas svoga srca!